...do klávesnice

O tom, jak se Bůh stará

25. 10. 2008 21:03
Rubrika: Z akcí | Štítky: farní víkend , misie , svědectvi z akce

Už je to dva týdny, co jsme u nás ve farnosti Tvarožná pořádali FArní VÍKend pro děti a farní odpoledne pro celou farnost - obojí na téma misie. Myšlenka na podobnou akci zrála v mé hlavě už víc jak půl roku a zrála a zrála až jakštakš dozrála...

Byl to už čtvrtý Favík, který jsme u nás organizovali. Od těch předcházejících se lišil třeba tím, že na něj navazovalo farní odpoledne, které jsme chtěli připravit spolu s dětmi.

Honza Šenkyřík pro děti napsal divadelní hru o svatém Pavlovi, kterou jsme s některými nacvičovaly (hlavně ségra) dopředu. Měla jsem z toho trochu strach, ale děckám to šlo a Hance s Peťou se to celé úspěšně podařilo připravit i s písničkama. Premiéra teda byla o farním odpoledni 12.10. na farní zahradě.

S blížícím se favíkem, se poněkud stupňovaly moje obavy. z Papežského misijního díla jsme měli čtyři týdny dopředu objednáno dost misijních materiálů a tak, jenže balík nikde. Uklidňovala jsem se ale tím, že Hopospodin se přece stará!, že to dobře dopadne.

 Ve středu jsem zjistila, že balík byl odeslán v úterý, měl teda čtyři dny na to, aby došel. Z biskupství nám poskytli krabici misijních kalendářů, tak jsem si říkala, že mám aspoň něco.

Byl pátek, o pěti začínal Favík a balík stále na cestě a nedosažitelný. Poněkud mě znervózňovalo to, že v něm bylo i to, co jsme chtěli dát dětem na památku... říkala jsem si: Bože, když jsi toto všechno chtěl (tím jsem si byla jistá), tak proč trošku 'nespolupracuješ'!

Program se rozběhl. Chybějící balík jsme konzultovali s otcem Josefem, a ten si vzpomněl na Dominika Levíčka, a že prý by mohl něco mít.

V sobotu jsme ještě dostali zbytky materiálů, které měli na biskupství, tak jsem měla velkou radost, protože tam byly i nějaký nálepky a pexesa, a tak jsme měli odměny pro děti.

O programu se moc zmiňovat nebudu, snad jen, že bylo často dost těžký umlčet tu bandu dětí - bylo jich 32 (i jídlo zabíralo jen částečně).

V neděli dopoledne jsme program zakončovali, balili se a vypilovávali divadlo. Dokonce se nám podařilo naučit děcka s měnšími úpravami hymnu PMDD Pošli mě, půjdu já...

Pan farář však místo společného oběda s námi jel do Brma k Dominikovi, se kterým se mu podařilo spojit, a přivezl od něj spoustu věcí (růžence, balónky, trička, šátky, no bylo toho fůra)... jsem na to koukala a žasla nad tím, jak nevyspytatelné jsou cesty Boží, a jak to dopadlo, jak nejlíp mohlo (dokonce líp než kdyby ten balík došel, jakože nedošel doteď), zkrátka JAK SE HOSPODIN STARÁ.

Zbývalo jen vše nachystat. Prodejní stánek, občerstvení... celý to bylo neskutečně náročný, ale stálo to zato!

Abych nezapomněla odpoledne se vybralo kolem osmi tisíc a při dopoledních mších zhruba třicet tisíc. Taky děkuji všem, co s tím vším pomáhali;-) a že jich bylo.

Zobrazeno 2884×

Komentáře

Mildaborec

Pěkný příklad...stačí jen důvěra:)

Markéta Pavelková

to je hezké:) díky

Zobrazit 2 komentáře »

Pro přidání komentáře se musíš přihlásit nebo registrovat na signály.cz.

Autor blogu Grafická šablona Nuvio